Ungdomsakademin Luckan är ett resultat av sammanslagningen av UngInfo samt De Ungas Akademi. Efter årsskiftet arbetar Ungdomsakademin Luckan för att stöda och informera ungdomar i åldern 13-29.
På webbtjänsten Fråga? kan du anonymt lämna en fråga om precis vad som helst som du funderar på. Din fråga besvaras av UngInfos ungdomsinformatörer eller sakkunniga från medverkande kommuner, städer och organisationer. Din fråga besvaras inom en vecka och svaret publiceras på nätet.
Sluta Panta är en nationell onlinetjänst på nätet där unga kan samtala med professionella handledare om relationer, hälsa, framtid eller annat som är aktuellt i deras liv. På plats finns dessutom ofta gästchattare, som chattar kring något specifikt tema. Chatten är öppen måndagar, tisdagar och fredagar kl. 19 – 22.

Ungdomsakademin Luckan i Kyrkslätt erbjuder utöver evenemang individuell handledning och rådgivning i frågor som berör ungas studier, arbete och fritid. Om du vill ha handledning kan du höra av dig per telefon eller e-mail för att boka en tid så vi kan träffas. Du kan också titta in på Luckan i Kyrkslätt på Saloviusvägen 3 för en pratstund eller ta med dig dina vänner för att umgås.

För mera information om evenemang och handledning kontakta ungdomsinformatören Heidi Östling (kyrkslatt@ungdomsakademin.fi), 09 2963830.

UngInfo stödtjänsten:

UngInfo är en mobilapplikation där du som är ung kan hitta svenskspråkiga stödtjänster i Nyland. Med appen kan du lätt söka stöd och svar på frågor gällande psykisk och fysisk hälsa, studier, arbete och ekonomi. Appen kan laddas ner från AppStore och Google play. Den finns även som en webbversion på www.unginfo.fi. Appen upprätthålls av Ungdomsakademin Luckan, www.ungdomsakademin.fi.

HÖSTEN 2017

Datum: 30 augusti | 14:30 – 16:00

Workshop i retorik med radioprofilen My Tengström

Är du intresserad av att lära dig uttrycka dig på ett underhållande sätt och samtidigt vara övertygande i ditt sätt att tala? Under workshopen i retorik med radioprofilen My Tengström lär du dig hur du kan uttrycka dig för att framgångsrikt framföra ditt budskap. Under workshopen får du även en inblick i hur det är att arbeta på radion och hur det är att göra livesändningar. My Tengström är en del av morgonshowen X3M morgon på Yle X3M och har tidigare bland annat drivit radioprogrammet Myteriet. Anmäl dig via http://ungdomsakademin.fi/kalender senast 21.08.2017.

Plats: Luckan Kyrkslätt 

Saloviusvägen 3
02400 Kyrkslätt

________________________________________

Datum: 4 september | 13:00 – 14:30

Fråga polisen!

Under evenemanget ”Fråga polisen!” har du möjlighet att ställa frågor direkt till polisen i Kyrkslätt om allt från rusmedel till lagar. Närpolisen i Kyrkslätt berättar om arbetet som polisen gör och svarar på era frågor.

Innan evenemanget får varje deltagare förbereda tre frågor att ställa polisen och skicka dem till kyrkslatt@ungdomsakademin.fi. Skicka frågorna senast den 28.08 och anmäl dig till evenemanget via http://ungdomsakademin.fi/kalender/.

Plats: Luckan Kyrkslätt

Saloviusvägen 2

02400 Kyrkslätt

________________________________________

Datum: 23 oktober | 15:15 – 16:45

Tentamen i hygienpass med förberedande föreläsningar

Är du intresserad av att arbeta inom restaurangbranschen eller vill du kanske jobba på café vid sidan av studierna? För att arbeta inom restaurangbranschen behöver du ett hygienpass och nu har du chansen att ta hygienpasset via Ungdomsakademin Luckan.

Tentamenstillfället i hygienpass med fyra förberedande föreläsningar ordnas i Winellska skolan. Föreläsningarna äger rum 11 – 12.10 kl. 15.15 – 16.45. Tentamen är måndagen den 23.10 kl. 15.15 – 16.45. Hygienpasset kostar 30 euro som betalas på plats. Anmäl dig senast 02.10 via http://ungdomsakademin.fi/kalender/.

Plats: Winellska skolan

Gesterbybågen 3
02400 Kyrkslätt

________________________________________

Datum: 7 november, 2017 | 13:00 – 14.30

Ätstörningar, kroppsbild och media

Ira Zetterborg och Julia Backman som arbetar med projektet Livslust på Ätstörningscentrum föreläser om temat ätstörningar, media och kroppsbild. Föreläsningen handlar om kroppsbild och kroppsideal och hur mycket vi påverkas av media. Många spenderar mycket tid på sociala medier och påverkas starkt. Det farliga är att intrycken kan basera sig på något som inte är verkligt. Ira och Julia berättar bland annat om kroppsidealens inverkan på den egna kroppsbilden och ger tips om om hur man kan hantera krav på kroppsideal man kan uppfatta att samhället ställer.

Föreläsningen är riktad till ungdomar. Anmäl dig senast 01.11 via http://ungdomsakademin.fi/kalender/.

Plats: Auditoriet i Kirkkoharjun koulu 

Kyrkstallsvägen 6
02400 Kyrkslätt 

______________________________________

Datum: 11 december | 15:45 – 19:45

Respekt-utbildning för professionella

Respektutbildningen är en fortbildning för professionella inom ungdomssektorn. Under fortbildningen presenteras respektmaterialet som handlar om interaktiva och diskriminationsförebyggande metoder vilka kan användas i arbetet med unga. Under workshopens gång går vi igenom materialet och deltagarna i fortbildningen får ta del av praktiska övningar som kan användas med ungdomsgrupper. Tillfället riktar sig till de som arbetar med unga, studerande inom det sociala området men också till allmänt intresserade av ämnet.

Ungdomsinformatör Mirjam Malik från Ungdomsakademin Luckan föreläser. Anmäl dig senast tisdagen den 04.12.2017 via http://ungdomsakademin.fi/kalender/. Fortbildningen äger rum i Winellska skolan.

Plats: Winellska skolan

Gesterbybågen 3
02400 Kyrkslätt

Ungdomsakademins hemsida: http://ungdomsakademin.fi/