Ungdomsakademin Luckan är ett resultat av sammanslagningen av UngInfo samt De Ungas Akademi. Efter årsskiftet arbetar Ungdomsakademin Luckan för att stöda och informera ungdomar i åldern 13-29.
Sluta Panta är en nationell onlinetjänst på nätet där unga kan samtala med professionella handledare om relationer, hälsa, framtid eller annat som är aktuellt i deras liv. På plats finns dessutom ofta gästchattare, som chattar kring något specifikt tema. Chatten är öppen måndagar, tisdagar och fredagar kl. 19 – 22.
På webbtjänsten Fråga? kan du anonymt lämna en fråga om precis vad som helst som du funderar på. Din fråga besvaras av UngInfos ungdomsinformatörer eller sakkunniga från medverkande kommuner, städer och organisationer. Din fråga besvaras inom en vecka och svaret publiceras på nätet.

VÅRENS PROGRAM

FEBRUARI

Vi firar alla hjärtans dag!

tisdag 14 februari kl. 15,00 – 18.00 Hörnan, Sockenstugustigen 3, 02400 Kyrkslätt

Ungdomsakademin ordnar tillsammans med Kyrkslätts svenska församling ett gemensamt evenemang på vändagen. Kom med för att baka och pyssla vändagskort på Hörnan. Anmäl dig till evenemanget via senast 08.02 via ungdomsakademin.fi/kalender.


MARS

Sommarjobbsmässa

onsdag 8 mars kl. 13.00 – 15.00 Luckan Kyrkslätt, Saloviusvägen 3

Kom och skaffa dig ett sommarjobb på Ungdomsakademins sommarjobbsmässa! Nordjobb deltar i mässan och berättar om vilka möjligheter det finns att jobba i Norden. De berättar även om hur ansökan till Nordjobb går till och om andras erfarenheter av att jobba i Norden. Kyrkslätts kommun presenterar sina sommarjobb och det finns möjlighet att göra ansökningar på plats. På Luckan finns även en mapp med vilka sommarjobb som erbjuds i regionen tillgänglig under våren. Anmäl dig till evenemanget senast 03.03 via ungdomsakademin.fi/kalender.

Levande bibliotek på internationella dagen mot rasism

tisdag 21 mars kl. 16 – 17.30 Luckan Kyrkslätt, Saloviusvägen 3

Kom och låna en levande bok på Luckan! På den internationella dagen mot rasism ordnar Ungdomsakademin och Luckan Integration ett levande bibliotek. I det levande biblioteket är böckerna levande människor och temat för biblioteket är olika grupper som kan vara utsatta för fördomar. Det levande biblioteket erbjuder människor att fritt tala ur hjärtat med en främmande person på en avgränsad men fri plats. Anmäl dig till det levande biblioteket senast 16.03 via ungdomsakademin.fi/kalender.


APRIL

Kläder och kvalitet

onsdag 12 april kl. 16.00 Luckan Kyrkslätt, Saloviusvägen 3

Har du funderat på hur du kan göra smarta och hållbara val då det kommer till kläder? Missa då inte föreläsningen om kläder och kvalitet med egenföretagaren och designern Elin Sandholm. Föreläsningen handlar om hur du kan göra långsiktiga, ekologiska och hållbara klädval. Under föreläsningen ges även tips om hur man kan tänka ekonomiskt då man köper kläder. Föreläsningen riktar sig till ungdomar. Anmäl dig till föreläsningen senast 07.04 via ungdomsakademin.fi/kalender.


MAJ

Skateworkshop

lördag till söndag 06 – 07 maj kl. 10.00-14.00 Luckan Kyrkslätt, Saloviusvägen 3

Har du alltid velat lära dig att skatea eller har du ett intresse för att åka bräda? I maj har du möjlighet att lära dig skatea och utveckla din skateteknik i grupp tillsammans med två skateboardåkare, Fia Doepel och Therese Österlund. Workshopen är interaktiv och du får möjlighet att testa på olika tricks och tekniker under den två dagar långa workshopen. Workshopen äger rum utomhus. Anmäl dig senast 26.04 via ungdomsakademin.fi/kalender.


Ungdomsakademin Luckan I Kyrkslätt erbjuder utöver evenemang individuell handledning och rådgivning i frågor som berör ungas studier, arbete och fritid. Om du vill ha handledning kan du höra av dig per telefon eller e-mail för att boka en tid så vi kan träffas. Du kan också titta in på Luckan i Kyrkslätt på Saloviusvägen 3 för en pratstund eller ta med dig dina vänner för att umgås.

För mera information om evenemang och handledning kontakta ungdomsinformatören Heidi Östling (kyrkslatt@ungdomsakademin.fi), 09 2963830.