Akvareller och skulpturer samsas om utrymmet i Luckan

Publicerat den Kategoriserat som Okategoriserade

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_column_text]Akvarellerna är fulla av färg, men lyckas ändå skapa ett lugn omkring sig. Som motvikt fylls hyllan i Luckan av mörka skulpturer, den ena mer intressant än den andra. Tillsammans skapar de en spännande helhet, en balans som fängslar sin tittare.

 

Det är Raija Linja som står bakom Luckans nyaste utställning och det är första gången hennes verk ställs ut. Fastän hon varit konstintresserad och gått på konstgymnasium var det först för fem år sedan då hon blev pensionerad som intresset blommade upp igen. Sedan dess har hon varit en flitig deltagare i medborgarinstitutets konstkurser. Speciellt tacksam är hon över kurserna i målningsarbete och skulpturkonst och nämner lärarna Irma Kanon och Hasan Fuat Sari med värme i rösten.

Det är fantastiskt att vi har möjligheter till sådana här hobbyer i kommunen. Jag ser det som en av Kyrkslätts bästa sidor.

 

Raija uppmanar också andra konstintresserade att ta steget och ställa ut sin konst. Det gäller bara att boka en tid och hålla sig till beslutet, även fast det kan kännas svårt. Det håra arbetet är värt det många gånger om då man ser sina verk uppställda för utställning, säger Raija.

Jag har jobbat som optiker i 30 och hjälpt människor med att se bättre. Nu ville jag också ge dem något att se på.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”3183″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][image_with_animation image_url=”3184″ alignment=”” animation=”Fade In” box_shadow=”none” max_width=”100%”][/vc_column][/vc_row]