Vad och för vem?

Luckan erbjuder information- och kulturverksamhet liksom specifika aktiviteter för barn, unga och nyinflyttade.

Följ oss på:

I

För barn erbjuder vi:

Kulturkaramellerna är svenskspråkiga gratis kulturprogram riktade till familjer i Kyrkslätt med omnejd. Programmen kan bestå av bland annat teaterföreställningar, konserter, författarkvällar eller pyssel.
Familjecafé ordnas varje måndag i Luckan kl. 10 – 12, september-maj, med eventuella undantag för höst-, jul-, sport- och påsklov.
Aktivitetsläger med simundervisning på sommaren samt höstlovs- och sportlovsläger.
Fritidsklubbar enligt Finlandsmodellen i Luckan eller i skolor
Kulturkappsäcken kommer lastad med musik, konst och litteratur. Verkstäder kan beställas terminsvis till daghem, förskolor och eftisar.

Mer detaljerad info hittar du alltid under fliken aktuellt!

Psst! Visste du att LillaLuckan är Luckans barnkulturrum som finns i Borgå, Helsingfors, Kyrkslätt, Raseborg, Uleåborg och Åbo:

För unga erbjuder vi:

Våga Fråga! är en digital frågelåda där unga får ställa frågor anonymt till sakkunniga.
Ärligt talat är en chatt där unga kan diskutera med psykolog och andra sakkunniga fem dagar i veckan.
Unginfo-appen finns till för att hjälpa unga navigera till rätt stödtjänst på svenska. Också i Luckan kan den unga möta en sakkunnig vuxen som lyssnar och hjälper hen vidare. Den unga beställer tid i förväg.

Skolbesök och verkstäder:
Nätrespekt: En workshop som behandlar värderingar, relationer och hur vi själva kan ta ansvar för att skapa ett respektfullt klimat på nätet.
– Respekt: Ett normkritiskt utbildningsmaterial för ungdomar och består av interaktiva metoder för att behandla diskriminering och fördomar.
– Fair Sex: En workshop om sex, kommunikation och ömsesidighet.
Leda!: En ledarskapsutbildning för unga.
– Vardagskompetens: Ger elever i andra stadiet kunskap om ämnen som arbetssökning och arbetslagstiftning, boende och ekonomi.
– Ledarskapsutbildning: För vänelever och tutorer.5) På Unginfos webb www.unginfo.fi hittas de många tjänster som verksamheten erbjuder.

Tjejvillan Öppet på onsdagar klockan 15-18, för tjejer i åldern 10-18 år. Öppet torsdagar klockan 15-18, för tjejer i årskurs sex och upp till 18 år.

Katharina.Koschinski är ungdomsinformatör i Luckan Kyrkslätt. Henne når du bäst via [email protected]

Integrationsverksamhet:

Life in Kirkkonummis erbjuder handledning kring jobbsökning och studier.
Mer info under aktuellt eller på Facebook: Life in Kirkkonummi.Luckan Integration erbjuder rådgivning i Luckan Kyrkslätt på tisdagar kl. 12-16, till vilka tid ska bokas:
https://integration.luckan.fi/guidance/
Utöver det erbjuds workshops, sociala möten och mentorskap för invandrare. Vi har specialkompetens kring integration på svenska.
Luckan Integration erbjuder drop-in handledning i Esbo på rådgivningspunkten för invandrare i Iso Omena varje tisdag kl 10 – 15. För övrig vägledning boka tid via integration.luckan.fi.