AktuelltBlogg

Full fart för föräldrar och barn

By 3 april, 2017 No Comments

Under tisdagsförmiddagar stiger ljudnivån betydligt på gymmet då träningsgruppen för föräldrar och barn samlas. Ledaren Ulrika Kjerin ser till att barnen har det roligt och att föräldrarna får sig ett ordentligt träningspass.

Lite kaos och mycket trevligt. Så kanske man kunde beskriva stämningen som råder då det är dags för det andra passet av träningskursen för föräldrar och barn. Det är Luckan och Into Wellness som står bakom det nya pilotprojektet, vars syfte är att göra det lättare att träna för de föräldrar som är hemma med sina barn och kanske inte har möjlighet att åka iväg för träningspass under kvällarna.

”Här har vi barnen med under träningen, och barn i olika åldrar är välkomna. Den yngsta deltagaren är endast några månader gammal, medan den äldsta är en glad 5-åring”, berättar Ulrika Kjerin som fungerar som ledare för gruppen. Som gruppledare har Ulrika mycket att stå i då hon på samma gång instruerar föräldrarna och försöker underhålla barnen.

”Jag tycker allt fungerat bra, bättre än jag väntade mig. Visst var det lite råddigt första gången, men efter en stund när vi alla blev vana vid det nya gick det hur bra som helst.”

Ulrika poängterar att utrymmet också lämpar sig väldigt bra för denna typ av träning. Salen är stor och ljus, och det finns gott om plats för både cirkelträning, leksaker för barnen och lugna hörn där trötta barn kan sova sin dagsömn.

Ny kurs möjlig

Sonja Wikman är en av de mammor som tillsammans med sin son Wilhelm deltar i träningsgruppen.

”Det har varit väldigt roligt, jag hade inte väntat mig att det skulle fungera så här bra. Också Wilhelm trivs och jag kunde bra tänka mig att delta i en till kurs senare”

Också Helena Antfolk, som deltar i träningen tillsammans med sonen Vincent på 4 år och dottern Lycke på 2 månader, är nöjd.

”Redan första gången funkade det bra med båda barnen. Detta är ett superfint koncept, behovet finns helst klart.”

Enligt Antfolk fungerar det bra att delta också med liten bebis.

”Det är nästan lättare med henne, men också Vincent har gillar det här och kunnat leka med bollar och andra leksaker. Speciellt balansbollen var spännande. ”

Träningsgruppen träffas ännu under två tisdagsförmiddagar, men tanken om att fortsätta finns där. Ulrika Kjerin berättar att en uppföljning redan under våren är möjlig.

”Vi vill hjälpa mammor att hålla igång sin träning och funderar också på att anpassa träningen så att även gravida kan delta. Den som är intresserad av träningen får gärna ta kontakt med Into Wellnes.”

Enligt Ulrika Kjerin utlovas mångsidig träning även under möjliga kommande kurser. Det glada kaoset lär alltså fortsätta.

”När det gäller träning med barn går det inte att planera allt så noga. Man kan ha en stomme att utgå ifrån, men får sedan ändra utifrån behov. Det är så vi jobbat hittills och det har fungerat bra.”