Okategoriserade

Kyrkslätts Lucia 2018

By 15 november, 2018 No Comments

Vem blir ljusbärare i Kyrkslätt i år? Det är igen dags för röstning inför Kyrkslätts Lucia. Enligt tradition är det Kyrkslättnejdens ungdomsförbund som fungerar som arrangör för Kyrkslätts Lucia, som ordnas för 55 gången i år.

 

Röstningen pågår fram till måndag 4.12. Man kan rösta i Luckan eller genom att skicka in röstningskupongen till Luckan. Adressen är Saloviusvägen 3, 02400 Kyrkslätt. Du kan också rösta genom att göra en inbetalning till Lucia gåvan :FI7522552002027724 och i meddelandefältet skriva ditt namn samt numret på den kandidat du röstar på. De insamlade medlen går till välgörenhet i Kyrkslätt.

 

Årets Lucia kröns i Kyrkslätts kyrka 13 december kl. 17.15. Lucia med tärnor träder ner för klockstapelns trappor kl. 18 och går därefter till Luckan, där det bjuds på glögg och pepparkakor.

Foto. Studio Hymykuoppa

 

1.

Namn: Ada Leislahti

Ålder: 16 år

By: Hindersby

Varför vill du bli Kyrkslätts lucia? Jag har alltid velat bli lucia. I dagis hade vi luciauppträdande, men då var jag tärna. I lågstadiet skulle vi ha Lucia i årskurs fem, men på grund av att pojkarna kom in i målbrottet flyttades uppgiften till en annan årskurs. Jag gillar att spela teater, av samma orsak vill jag vara lucia: att se glädjen i publikens ögon.

Favoritfilm: Filmen Titanic ser jag varje år med min kompis. Den är en romantisk klassiker. Filmen Bohemian Rhapsody om Queen är också bra. Jag har ju vuxit upp med Queen tack vare att min pappa tycker att de är det bästa som någonsin hänt.

Favoritmusik: Lyssnar på Queen och Billy Eilich. Den bästa julsången är Mary did you know.

2.

Namn: Mirva Palm

Ålder: 16 år

By: Överby

Vad betyder lucia-traditionen för dig? För mig betyder lucia en tradition som välkomnar julen. Det är en fin högtid. Jag har själv fått vara lucia på dagis, då fick alla vara lucia som ville, vilket var roligt. Lucia är en person som ska sprida ljus i mörkret och glädje omkring sig.

Favoritbok: Da Vinci-koden. Jag gillade handlingen, spänningen höll sig igenom hela boken, vilket jag tycker att en god bok ska göra.

Artist jag gillar: Jag lyssnar allra helst på Rihanna. De bästa julsångerna är sådana som moderniserats till nya arrangemang. Luciasången är fin, den berör både barn och äldre då den sjungs i kyrkan.

3.

Namn: Rebecca Sandfors

Ålder: 15 år

By: Evitskog

Bästa luciaminne: Vi åker alltid in till stan med min mommo och alla mina kusiner för att se Finlands lucia skrida ner för domkyrkans trappa. Efter att hon åkt iväg med kortegen springer vi till Esplanaden för att få se henne en gång till. Vi känner alltid sådan glädje och energi när hon vinkar mot oss. Ett annat fint minne var då jag i lågstadiet på sexan fick vara lucia och min släkt kom för att se på mig. Det kändes fint.

Favoritfilm: Gillar alla Marvel-filmer om amerikanska superhjältar. Den senaste, Infinity War,där alla hjältar strålar samman är bäst. De är så snyggt gjorda.

Musik jag lyssnar på: Bon Jovi och Disneymusik. Älskar sången Joy to the world!