AktuelltBlogg

Luckan med på Barnens lördag

By 20 februari, 2017 No Comments

Barnens lördag hålls på Kyrkslätts huvudbibliotek lördagen den 4.3. Sagostunden Den mycket hungriga larven inleder dagen kl. 10. Samma saga läses samtidigt på olika språk i olika utrymmen. Efter sagan är det gemensam pysselstund med sagan som inspiration. Sagan läses på svenska, finska, engelska, ryska och estniska.

Apparaterna och legorobotarna i huvudbibliotekets Mesta är tillgängliga från och med kl. 10. Vad allt kan man göra med en 3D-skrivare? Vad används en vinylskärare eller skärplotter till? Ta med dig t.ex. en t-tröja eller köp en tygkasse i biblioteket om du vill pröva trycka med värmepressen. Handledarna är på plats fram till kl. 14.

Trollkonstnären Kim Wist uppträder med roliga trollkonster för hela familjen i Porkalasalen på svenska kl. 12 och på finska kl. 14.

I Porkalasalen är det filmförevisning ordnad av Luckan kl. 11. Jaguaren som framförs på svenska, rekommenderas för barn över tre år. Efter filmen ritar Elin Sundell tillsammans med barnen. Musikinstitutets tvåspråkiga musikstund Sånger från Finland och världen kan man ta del av kl. 13.

Kl. 11-14 finns det olika pop up-punkter att bekanta sig med på biblioteket. Bokprataren Riitta ger boktips tillsammans med bibliotekshunden Aarre. Tillsammans med ungdomstjänsten kan du lösa olika kluriga problem. Invånarparken Stubboet lockar barn och föräldrar med på ett rymdäventyr där du kan beundra världens under med hjälp av olika mediaenheter.

Välkommen med!

Text: Kyrkslätts huvudbibliotek

Bild: Kim Wist/Pressbild.