Öbuf och Knuf utmanar alla att delta i en konstutställning i Luckan

Publicerat den Kategoriserat som Okategoriserade

Överby ungdomsförenings idé att skapa coronakonst blev till ett samarbete med Kyrkslättnejdens ungdomsförbund. Tillsammans vill vi nu locka både unga och lite äldre att låta sig inspireras av känslor och tankar som fötts under coronapandemin, för att sedan uttrycka dem i form av en haiku, en teckning eller ett foto.

Skicka ditt verk, max ett bidrag per kategori, till [email protected] eller till Luckan, Saloviusvägen 3, 02400 Kyrkslätt senast 13.6.2021. Döp gärna ditt verk eller bifoga en kort beskrivning om du vill.

Konsten visas sedan i Luckan Kyrkslätt under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Bland deltagarna lottar vi ut ett presentkort till restaurang Hiku Sushi och ett till Café Rosta i Kyrkslätt. För det behöver vi dina kontaktuppgifter, så bifoga också dem!

Men vad är en Haiku då? Haiku är ett japanskt versmått. Den har alltid tre rader med 5 + 7 + 5 stavelser.  Den ska inte rimma. Haikun berättar om en situation eller en plats.

Den ger läsaren en vink om årstiden eller vädret, den kan innehålla en överraskning på sista raden. – men det är fritt fram att inte följa alla regler!

Exempel på en haiku:

Snö och oväder

vill inte vara ute

skönt med karantän