Kyrkslätts nyheter nu också på Facebook – på vilken plattform läser du helst dina nyheter?

Publicerat den Kategoriserat som Kyrkslätts nyheter
Verksamheten är kostnadsfri för deltagarna och mellanmålet är en viktig del av träffarna inom den öppna verksamheten. Här väntar Ellen Jussila (t.v.) och Hanna Vasenius på att få mera karelska piroger och vattenmelon av Olivia West.

Föredrar du att läsa nyheter i en papperstidning? Eller läser du dem hellre på sociala medier på telefon, läsplatta eller dator? Det finns en läsarkrets som inte alls läser papperstidningar. Den har kanske från början av sitt nyhetskonsumerande liv vant sig vid att hitta nyheter på nätet och sociala medier, och kan därmed följa med aktualiteter dygnet runt. Samtidigt har nyhetsläsandet snuttifierats, som så mycket annat läsande. Ibland hinner man läsa några nyhetsrubriker medan man åker morgonbussen, eller några artiklar under slösurfande på telefonen i matbutikens kassakö. Föräldrar i småbarnsfamiljen hinner knappast på grund av en oändlig tidtabellsrumba någonsin i lugn och ro avnjuta sin morgontidning med en kopp kaffe. I stället blir det små snuttar nyheter här och där på en tillgänglig platta. Men det kanske inte är sämre att läsa nyheter i snuttar längs med dagen, än att läsa hela tidningen genast på morgonen, eller?

Knuf producerar innehållet på den svenska nyhetssidan Kyrkslätt nyheter som utkommer varje söndag i lokaltidningen Kirkkonummen sanomat. Tidningen som delas ut i Kyrkslätt, Sjundeå och Ingå når varje vecka 28 000 hushåll och därtill läsare på webben. Men hur många är det som verkligen tar till sig innehållet och läser den svenska sidan? Och hur många hushåll är det i regionen som har en skylt på postlådan som förbjuder reklam och därmed också gratistidningar, som Kirkkonummen sanomat är, och därmed går miste om veckans bästa nyheter?

Vi vill att så många som möjligt ska få ta del av innehållet i Kyrkslätts nyheter. Knuf producerar närmare femtio artiklar i Kyrkslätts Nyheter per år. Mycket arbetstid läggs ner på att välja aktualiteter med svensk anknytning i regionen och hitta lämpliga personer att intervjua.  Ämnena varierar, så att artiklarna handlar om barn, äldre, kultur, sport, företag, frivilligorganisationer och mycket mera. Med sidan vill vi dela intressanta historier, fenomen och människoöden med läsarna och vi kan alltid bli bättre på att nå ut till fler – framför allt till en yngre målgrupp, som inte ännu upptäckt nyhetssidan.

Ibland frågar folk var de kan läsa nyheterna jag skriver och då inser jag att vi behöver bli mer tillgängliga. Om läsarna inte hittar oss, måste vi hitta läsarna. Kommentarer i stilen med att ”Det är bra att man får hem gratis tidningen, så man har något att tända brasan med” sporrar också till att motivera läsarna att verkligen slå upp söndagens tidning för att ta del av våra svenska nyheter. Och för att göra det så enkelt som möjligt för er, kära läsare, slår vi nu upp artikeln färdigt åt dig, på ytterligare en kanal. I fortsättningen hittar du veckans artikel på den nya Facebook-kanalen Kyrkslätts Nyheter. Vår målsättning är att artiklarna ska få större spridning och nå flera läsare – även utanför området Kyrkslätt, Sjundeå och Ingå. På sociala medier är tröskeln dessutom låg att kommentera artiklarna eller komma med nyhetstips, så var inte blyga.
Varsågod, nyheterna är serverade, läs dem där du tycker de smakar bäst.

Heidi Schreiber