Luckan Kyrkslätt flyttar och öppnar rummet för barnkultur Lilla Luckan

Publicerat den Kategoriserat som Okategoriserade

Luckan Kyrkslätt ska flytta från affärslokal nummer fem till affärslokal nummer nio i köpcentet Kirsikka i Kyrkslätt centrum. Den nya lokalen ligger belägen i samma ända som Terveystalo. Ingång sker via gården mot parkeringen eller via den långa gången inomhus i köpcentret.
    Den nya lokalen är mer ändamålsenlig än den nuvarande, med tillgång till ett avskilt rum. Detta rum, som ska gå under namnet Lilla Luckan, är ett svenskspråkigt rum för barnkultur. Lilla Luckan har funnits i Helsingfors sedan 2014 och nu sprids det till de övriga Luckorna i Finland. Det finns totalt 10 Luckor i Finland som verkar på 12 orter. I dag finns Lilla Luckan förutom i Helsingfors även i Borgå, Raseborg och Uleåborg. I januari 2020 står Kyrkslätt i tur. Här kommer Kyrkslättnejdens ungdomsförbund, som upprätthåller Luckan i Kyrkslätt, att ordna lågtröskel kulturverksamhet för barn och barnfamiljer.
   Rummet ska också användas som mottagningsrum vid handledning av unga och nyinflyttade. I Luckan ges handledning beträffande utbildning, hälsa och fritid.

    Luckan Kyrkslätt håller öppet på den gamla adressen till och med lördagen den 14 december kl. 11-14. Sedan stänger Luckan för flytt och öppnar i nya utrymmen tisdag den 7 januari.

Fredag den 10 januari håller vi öppet hus kl. 14-16 och bjuder på program, mingel och musik. Välkommen in!