Vem är Kyrkslätts lucia 2019?

Publicerat den Kategoriserat som Okategoriserade

T

Luciaröstningen har kört igång också i Kyrkslätt. Enligt tradition är det Kyrkslättnejdens ungdomsförbund som fungerar som arrangör för Kyrkslätts lucia, som ordnas för 56 gången i år. 

Röstningen pågår fram till söndag 1.12. Man kan rösta i Luckan eller genom att skicka in röstningskupongen till Luckan. Adressen är Saloviusvägen 3, 02400 Kyrkslätt. Du kan också rösta genom att göra en inbetalning till lucia gåvan :FI7522552002027724 och i meddelandefältet skriva ditt namn samt numret på den kandidat du röstar på. De insamlade medlen går till välgörenhet i Kyrkslätt. Årets lucia kröns i Kyrkslätts kyrka 13 december kl. 17.15. Lucia med tärnor träder ner för klockstapelns trappor kl. 18 och går därefter till Luckan, där det bjuds på glögg och pepparkakor.

Foto. Studio Hymykuoppa

Nr 1 Namn: Emma Romsi

Skola: Går första året i Kyrkslätts gymnasium

Intresse: Spela innebandy

Lucia för mig: Jag klädde alltid ut mig till lucia hemma när jag var liten. Åkte också till Helsingfors för att se Finlands lucia och då väcktes intresset att själv ställa upp i luciavalet på hemmaplan.

2.

Namn: Sandra Dovalo

Skola: Går första året i Kyrkslätts gymnasium

Intresse: Körsång och klassisk musik

Lucia för mig: Lucia är en helig och vacker figur, ett helgon som strålar som en stjärna. Jag vill också själv få stråla och sprida ljus.

3.

Namn: Vivi Lehtonen

Skola: Går första året i Porkkalan lukio

Intresse: Sjunga, spela piano, dansa och vara med vänner. Är också med i Kyrkslätts ungdomsfullmäktige.

Lucia för mig: Luciadagen är en dag då man ska få känna glädje. En finlandssvensk tradition som är en viktig del av mitt julfirande.

4.

Namn: Carin Lemström

Skola: Går första året i Kyrkslätts gymnasium

Intresse: Spela handboll och skida slalom

Lucia för mig: Lucia är en person som sprider värme och glädje omkring sig kring jultider.