Vem är Kyrkslätts lucia 2022?

Publicerat den Kategoriserat som Information

Luciaröstningen börjar 14.11 i Kyrkslätt. Enligt tradition är det Kyrkslättnejdens ungdomsförbund KNUF r.f. som fungerar som arrangör för Kyrkslätts Lucia, som ordnas för 59 gången i år. 

Röstningen pågår 14.11-4.12.2022. Man kan rösta i Luckan eller genom att skicka in röstningskupongen till Luckan: Saloviusvägen 3, 02400 Kyrkslätt. Du kan också rösta genom att göra en inbetalning till kontot KNUF r.f. Lucia FI6140552040002091 och i meddelandefältet skriva ditt namn samt numret på den kandidat du röstar på. De insamlade medlen går till välgörenhet i Kyrkslätt.

Årets lucia kröns i Kyrkslätts kyrka 13 december kl. 17.15. Lucia med tärnor träder ner för klockstapelns trappor kl. 18.00.

1.

Namn: Sofia Korander

Ålder: 16 år

Från vilken by kommer du: Gesterby

Varför vill du bli lucia: Jag vill bli lucia eftersom det alltid har varit min dröm att vara lucia och att få ha den rollen för en dag.

Ditt bästa luciaminne: Mitt bästa luciaminne var när jag var liten och fick gå i luciatåget ner till Luckan med tomteluva.

Varför är luciauppdraget viktigt tycker du: Jag tycker det är viktigt för att sprida hopp och glädje till gamla och unga, och därför vill jag själv ha den rollen en gång i mitt liv.

2.

Namn: Jirla Palm

Ålder: 16 år gammal

Från vilken by kommer du: Jag bor i Kyrkslätts centrum.

Varför vill du bli lucia: Det är en fin tradition som jag vill vara med och upprätthålla, för att det värmer mig att sprida glädje åt alla. Både barn och äldre får glans i sina ögon när de ser lucia och tärnorna. Om man inte själv tar traditionen i bruk så kan man inte sprida det viktiga budskapet.
Ditt bästa luciaminne:
När jag var liten minns jag att jag har sett Finlands lucia i Helsingfors och det var så vacker stämning.

Varför är lucia uppdraget viktigt tycker du: Lucia representerar hopp, ljus och värme. Jag vill sprida ett budskap om lojalitet och ödmjukhet. Det är viktigt att alla skulle få känna sig värdefulla. Lucia skall vara en bra förebild för givmildhet

3.

Namn: Emmi Törmäkangas

Ålder: 15 år

Från vilken by kommer du: Lappers

Varför vill du bli lucia: För att det är roligt att sprida glädje och göra andra glada. Lucia kommer med julstämningen.

Ditt bästa luciaminne: Jag har varit och titta på lucia i Helsingfors, en familjebekant var med i luciatåget. Det var fint och stämningsfullt.

Varför är luciauppdraget viktigt tycker du: Just för att det sprider glädje och ger stämning innan jul. Det är bra att genom luciainsamlingen hjälpa andra. 

Publicerat den
Kategoriserat som Information